Covestro

“Onze planeet kampt met grote uitdagingen. Wij werken aan oplossingen en verleggen daarbij steeds de grenzen. Zo maken wij de wereld tot een betere plek."

Covestro is wereldleider op het gebied van hoogtechnologische polymeermaterialen. In lijn met onze visie "We willen de wereld mooier en beter maken", werken we aan grensverleggende oplossingen voor de uitdagingen van onze tijd. Waar anderen vragen 'Waarom?', vragen wij 'En waarom niet?’.

We helpen auto's lichter te maken zodat ze brandstof besparen. Onze isolatiesystemen beschermen gebouwen tegen hitte en kou en verminderen hun energieverbruik. We produceren ook polyurethaanschuim op basis van CO2. Dus wie weet..... slaap jij binnenkort wel op een matras op basis van deze gloednieuwe Covestro-technologie!

Covestro lanceerde recent zijn nieuwe visie ‘We will be fully circular’. Het is onze gemeenschappelijke verantwoordelijkheid om nog vele generaties te laten genieten van deze mooie planeet. We moeten de wereld helpen om grondstoffen-efficiënt en klimaatneutraal te worden. Covestro streeft er dan ook naar om volledig circulair te worden en zet hiervoor in op hernieuwbare energie en alternatieve, niet-fossiele grondstoffen. Onze R&D-inspanningen richten we op innovatieve chemische recyclagemethodes.

Ook onze Antwerpse productievestiging speelt volop mee in dit verhaal. Zo werken we sinds kort met biogebaseerde grondstoffen (gemaakt uit gerecycleerde oliën en vetten) en verwelkomen we op onze site een partnerbedrijf die het water voor onze processen zal maken uit dokwater. Hierdoor hoeven we in onze productie geen drinkwater meer te gebruiken. Tot slot zal vanaf dit voorjaar ook bijna 50% van onze productiesite op windenergie draaien.

Covestro is al meer dan 50 jaar een belangrijke producent van hoogwaardige materialen in de haven van Antwerpen. Wij produceren zowel het hoogtechnologisch kunststof polycarbonaat (Makrolon®) als aniline en polyether, beide tussenproducten voor de productie van polyurethanen.

Covestro heeft in België ongeveer 850 collega's in dienst, die samen elke dag de wereld mooier en beter trachten te maken!

Ben je nieuwsgierig, moedig en kleurrijk, net als wij? Kijk dan op www.covestro.com, check onze vacatures op www.career.covestro.com of neem contact met ons op via werken@covestro.com

Het gezicht van Covestro

Gw

Georg Wagner

Managing Director Covestro in Antwerpen

Vind chemie in je job

#WEARECHEMISTRY