DuPont

Teflon®, Kevlar®, Nomex®, Corian®,…, DuPont kom je vaker tegen dan je denkt. Aan welke oplossingen voor morgen werkt DuPont vandaag?

Al meer dan 200 jaar is DuPont pionier in het uitdenken van nieuwe, waardevolle materialen die het leven van mensen over de hele wereld hebben verbeterd. Vandaag werken we samen met academici, regeringen, bedrijven en organisaties om nieuwe en betere oplossingen te vinden om te voldoen aan de noden van een groeiende wereldbevolking op het gebied van voeding, energie en bescherming.

Eén op zeven mensen op aarde gaat elke avond met honger naar bed. Voldoende gezond, voedzaam voedsel voor iedereen is één van de grootste uitdagingen van vandaag. Wij besteden 60% van ons R&D-budget aan oplossingen die de groeiende wereldbevolking van voldoende voedsel kunnen voorzien. Daarom werken we wereldwijd samen met boeren en kwekers en helpen hen bij het verhogen van hun oogstopbrengst. Bovendien ontwikkelen we een breed spectrum aan verpakkingsmaterialen die het voedsel tijdens het transport vers houden.

Tegen 2030 zal de wereld 60% meer energie verbruiken dan vandaag. Terwijl de vraag naar energie groeit, neemt het aanbod aan brandstoffen af. Met het oog op de bevolkingsgroei moeten we de bestaande energiebronnen op een meer verantwoorde manier gebruiken en nieuwe, duurzame energiebronnen vinden om onze welvaart te behouden. DuPont past zijn diepgaande kennis en ervaring op het gebied van de microbiologie, fermentatie, polymerenonderzoek en elektrochemie toe om auto’s lichter te maken, brandstoffen schoner en om het benutten van duurzame energiebronnen, zoals de zon, te vereenvoudigen. Dit is onze bijdrage tot een betere energietoekomst.

Een groeiende wereldbevolking betekent ook meer druk op mensen en milieu. In de komende decennia zal een adequate bescherming van mensen en de wereld waarin we leven één van onze grootste uitdagingen vormen. Daarom werkt DuPont aan de ontwikkeling van een breed spectrum aan materialen, producten en strategieën die een bijdrage leveren aan de bescherming van mens en milieu. Wij vinden dat het leven en ons ecosysteem de meest waardevolle dingen op aarde zijn en daarom doen wij er alles aan om die te beschermen.


Het gezicht van DuPont België

Kj

Karin Janssens

Country Leader DuPont Belgium

Vind chemie in je job

#WEARECHEMISTRY

Vind
je job
Technisch
talent
gezocht!