WAC 2022

ExxonMobil

ExxonMobil, een van de grootste beursgenoteerde internationale olie- en gasbedrijf, gebruikt technologie en innovatie om te voldoen aan de stijgende wereldvraag.

De vestigingen van de Antwerpse Manufacturing Sites van ExxonMobil in België (Antwerpen, Zwijndrecht en Meerhout) maken deel uit van ExxonMobil Corporation, de grootste petrochemische onderneming in de wereld.

Alle kunststoffen zijn hun bestaan ooit begonnen als een oliefractie. ExxonMobil Chemical is gespecialiseerd in het vervaardigen van chemische bouwstenen voor de kunststoffenindustrie en gebruikt daarvoor grondstoffen van ExxonMobils raffinaderijen of eigen chemische fabrieken. Met behulp van chemische reacties kunnen deze bouwstoffen omgevormd worden tot allerhande nieuwe producten die ons het leven makkelijk en duurzaam maken. Polyethyleen is daar een voorbeeld van.

Dankzij polyethyleen blijft ons voedsel langer vers(inpakfolie), groeien gewassen beter en verbruiken deze minder water(landbouwfolie), kunnen we op een veilige manier meer elektrisch vermogen transporteren over dezelfde geleiders(kabelisolatie) en kunnen we gebruiksgoederen lichter ontwerpen, zonder in te boeten aan stevigheid.

Met voortdurende grote en kleine investeringen zorgt ExxonMobil ervoor dat de installaties modern en efficiënt blijven en dat de concurrentiekracht van de raffinaderij overeind blijft. Alleen al sinds 2008 werd er – tegen de stroom in – voor twee miljard dollar geïnvesteerd in de raffinaderij, die daarmee tot de modernste en meest energie-efficiënte in haar soort behoort.

De positie van groot beursgenoteerd bedrijf hebben wij verworven door de uitzonderlijke talenten van onze medewerkers te combineren met onze eersteklas resultaten die we behalen overal waar we actief zijn. We geloven in onze mensen en zijn voortdurend op zoek naar nieuw talent. Daarom bieden we onze medewerkers alle mogelijkheden om hun vaardigheden te ontwikkelen. Iedereen die bij ExxonMobil aan de slag gaat, kan niet enkel op een job rekenen, maar op een echte loopbaan. Opleiding, jobrotatie en flexibiliteit zijn de sleutelelementen van een succesvolle loopbaan in ons bedrijf.

Wie zoeken wij?

We zijn op zoek naar gemotiveerde, leergierige masters of bachelors of houders van een A2 diploma met sterke relevante werkervaring in elektromechanica, mechanica, elektriciteit & chemie. Communicatie en teamwork draag je hoog in het vaandel. Teamplayers met een behoorlijke dosis flexibiliteit, verantwoordelijkheidsgevoel en oog voor veiligheid, gezondheid en milieu zijn van harte welkom om kennis te maken. We zoeken tevens medewerkers met zin voor initiatief en afhankelijkheid van de functie een bereidheid om in ploegen te werken.

Wat bieden wij?

Wij bieden een interessante, uitdagende en veelzijdige job waarbij er veel aandacht geschonken wordt aan je ontwikkeling. Een zeer uitgebreide interne opleiding, aangevuld met externe opleidingen om je vakkennis aan te vullen. Wij werken als operator in de Antwerp Polymers Plant te Zwijndrecht volgens een zeer aantrekkelijk 5-ploegensysteem. In de onderhoudsafdeling werken we in dagdienst en zijn we ook steeds op zoek naar goede technicians. In onze Meerhout Polymers Plant combineer je als polyvalent technician twee functies in een aangenaam roterend systeem van 8 weken. Naast een soepele verlofregeling ben je hierdoor 5 van de 8 weekenden vrij.

Wij bieden onze medewerkers een mooi salaris, uitstekende arbeidsvoorwaarden en vele extra voordelen waaronder een fietsleaseplan, ziektekostenverzekering en een pensioenfonds.


De gezichten van ExxonMobil

Jg

Jane Van Gelder

Process Operator

Do

Dick Oomen

Plant Manager

Yb

Yves Becquet

Process Operator