WAC 2018

INEOS

INEOS groeide sinds zijn ontstaan in 1998 uit tot een van de grootste onafhankelijke chemieconcerns ter wereld. Het bedrijf telt liefst 60 fabrieken en ongeveer 15.000 directe medewerkers.

Actief in de aanmaak van de meest uiteenlopende producten, ligt de focus van INEOS niet op niches of specifieke markten, maar op het verwerven van sterke posities. Door overnames en gerichte investeringen in de groei van bestaande installaties, is INEOS vandaag een onbetwiste en uitermate gediversifieerde wereldspeler inzake petrochemie en fijnchemie. INEOS chemicaliën vind je terug in letterlijk alle aspecten van het moderne leven.

In tegenstelling tot andere concerns is INEOS een niet-beursgenoteerd bedrijf. Beperkte overheadkosten, een neus voor goed ondernemerschap en een stevige dosis ambitie, zijn de ingrediënten van succes achter INEOS. 

De bakermat van INEOS ligt in Zwijndrecht, waar het bedrijf in 1998 zijn eerste overname realiseerde. Anno 2018 zijn er 10 vestigingen in België: Beveren, Feluy, Geel, Jemeppe-sur-Sambre, Lillo, Neder-over-Heembeek, Tessenderlo, Zandvliet (2) en Zwijndrecht. De focus ligt in België op de productie van tussenproducten, kunststoffen en specialiteiten.


Het gezicht van INEOS

Jr

Jim Radcliffe

Voorzitter

Vind chemie in je job

#WEARECHEMISTRY

Vind
je job
Technisch
talent
gezocht!