INEOS

INEOS groeide sinds zijn ontstaan in 1998 uit tot een van de grootste onafhankelijke chemieconcerns ter wereld. Het bedrijf telt liefst 194 sites in 29 landen en ongeveer 26.000 directe medewerkers.

Actief in de aanmaak van de meest uiteenlopende producten, ligt de focus van INEOS niet op niches of specifieke markten, maar op het verwerven van sterke posities. Door overnames en gerichte investeringen in de groei van bestaande installaties, is INEOS vandaag een onbetwiste en uitermate gediversifieerde wereldspeler inzake petrochemie en fijnchemie. INEOS chemicaliën vind je terug in letterlijk alle aspecten van het moderne leven.

In tegenstelling tot andere concerns is INEOS een niet-beursgenoteerd bedrijf. Beperkte overheadkosten, een neus voor goed ondernemerschap en een stevige dosis ambitie, zijn de ingrediënten van succes achter INEOS.

INEOS is een snelgroeiende organisatie, wereldwijd maar ook in België. We zijn dan ook uitgegroeid tot één van de grootste werkgevers in de Belgische chemie. En deze groei is nog steeds aan de gang. In België telt INEOS 10 productiesites, één R&D labo en één administratief centrum. De focus ligt in België op de productie van tussenproducten, kunststoffen en specialiteiten. INEOS werd in 1998 opgericht in Zwijndrecht en groeide sindsdien uit tot een wereldwijde producent van petrochemicaliën, speciaalchemie en olieproducten. Vandaag bestaat de groep uit 36 divisies, elk van hen heeft een belangrijke chemische erfenis.

Het gezicht van INEOS

Jr

Jim Ratcliffe

Voorzitter

Vind chemie in je job

#WEARECHEMISTRY