Kuraray

Al bijna 100 jaar is deze Japanse groep, die wereldwijd meer dan 80 bedrijven en 7000 werknemers telt, een toonaangevende speler in toepassingen voor de meest uiteenlopende marktsegmenten. Van bouwmaterialen, deklagen en bindmiddelen tot tapijten, imitatieleer en veiligheidsglas.

In Antwerpen produceert Kuraray het product EVALTM. Dit granulaat is één van de onbetwiste succesverhalen van de groep. EVALTM heeft namelijk erg unieke eigenschappen : het isoleert perfect, je kan het bedrukken en het ziet er glossy uit. EVALTM vind je dan ook in de verpakking (thermoforming) van bijvoorbeeld voedingswaren, omdat het de versheid garandeert, de smaak behoudt, geurbederf voorkomt en je er gemakkelijk noodzakelijke info op kan printen.

Ook pijpleidingen en buizen bevatten vaak EVALTM. Naar en vanuit de haven worden dagelijks massa’s van onder meer ethyleen, propyleen, waterstof, stikstof, ammoniak, chloor en ruwe aardolie getransporteerd. We hebben er alle belang bij dat dergelijke vaak licht ontvlambare stoffen op geen enkele wijze kunnen ontsnappen en ook daar speelt EVALTM dus een belangrijke rol. Hetzelfde geldt overigens voor de benzinetank van je wagen, die vaak met een laagje EVALTM is bedekt.

Kuraray onderzoekt voortdurend nieuwe toepassingen voor EVALTM. Het team in Zwijndrecht werkt daarbij op twee sporen ; enerzijds testen wetenschappers proactief mogelijkheden, anderzijds werken ze in afstemming met de commerciële afdeling ook vraaggestuurd en probeert ze voor klanten specifieke oplossingen uit te werken.

Kuraray is marktleider in de productie van EVALTM met een jaarlijkse capaciteit van ongeveer 69.000 ton.


Het gezicht van Kuraray

Kn

Kris Nauwelaerts

Manufacturing Director

Vind chemie in je job

#WEARECHEMISTRY