WAC 2018

Monsanto

Hoe vandaag en morgen aan de enorme voedselbehoeften voldoen zonder mens en milieu te schaden?

Een toenemende vraag naar voedsel omwille van de groeiende wereldbevolking in combinatie met een toenemende vraag naar biobrandstoffen confronteert de landbouw vandaag met grote uitdagingen. Baanbrekende technologie is een van de mogelijke antwoorden op deze uitdaging en deze technologie wordt ondermeer door Monsanto aangeboden. Met deze technologie wil Monsanto op termijn en op een duurzame wijze een grotere landbouwproductie realiseren.

Monsanto heeft momenteel een gamma van uitgekiende biotechnologische zaden voor massagewassen zoals maïs, soja, koolzaad en katoen die de opbrengst per hectare substantieel verhogen. En via enkele relatief recente overnames werd het bedrijf met zijn Vegetable Seeds Division het grootste bedrijf ter wereld op het gebied van ontwikkeling, productie en verkoop van groentezaden. Het bedrijf loopt voorop bij het ontwikkelen van hybriden die niet alleen de voedingswaarde verhogen, maar ook voor een optimale productie zorgen waarbij het gebruik van chemicaliën zoveel mogelijk wordt beperkt.

Toch blijft het bedrijf in ons land vooral bekend als producent van gespecialiseerde producten voor gewassenbescherming. Ondanks toegenomen concurrentie blijft Roundup nog altijd de best verkochte onkruidverdelger ter wereld. Dit unieke product met glyfosaat als werkzame stof vindt toepassingen in zowel de landbouw, als bij mensen thuis.

Monsanto produceert glyfosaat in zijn Antwerpse vestiging. In Antwerpen worden tussenproducten van andere Monsanto vestigingen omgezet in glyfosaat. Naargelang de latere toepassing worden in de verpakkingsafdeling een aantal additieven toegevoegd en het product verpakt. De afgewerkte producten worden finaal verdeeld over grote delen van Europa, Afrika en Azië. De belangrijkste afnemers zijn natuurlijk landbouwers.

Monsanto stelt in Antwerpen 750 mensen te werk, waarvan er ongeveer 300 betrokken zijn bij de productie en verpakking van glyfosaat. De overige werknemers werken voor de gastoperaties die Monsanto opereert voor andere bedrijven. Monsanto beschikt onder zijn werknemers over een groot aantal wetenschappers die een uniek kenniscentrum vertegenwoordigen. Met een pro-actief, eigentijds HR beleid biedt het bedrijf vandaag carrière mogelijkheden voor jongeren uit allerlei opleidingen.


Het gezicht van Monsanto Antwerpen

Fl

Frank Lingier

Plant Manager

Vind chemie in je job

#WEARECHEMISTRY

Vind
je job
Technisch
talent
gezocht!