WAC 2022

Oleon

Van kokosolie tot uniek smeermiddel voor olieplatformen op zee. Klinkt bizar? Oleon maakt het mogelijk!

Het Belgische Oleon is de belangrijkste Europese speler in de oleochemie, oftewel de verwerking van biologische grondstoffen (plantaardige oliën en dierlijke vetten) tot halfafgewerkte producten. Deze natuurlijke grondstoffen, zoals kokosolie, koolzaadolie, palmolie en rundervet zet Oleon op zijn productiesite om in basisoleochemicaliën (oa in vetzuren en glycerine) en derivaten (esters en ethers).

Een toegewijd verkoopsteam en een sterke focus op onderzoek en ontwikkeling zorgen ervoor dat de Oleon-producten wereldwijd afzet vinden. Ze zijn dan ook geschikt voor de meest uiteenlopende toepassingen: van speciale voedingsadditieven die de consistentie van mousses bevorderen, over cosmetica, crèmes en wasproducten, tot groene solventen en pesticiden, en ten slotte zelfs tot afbreekbare smeermiddelen voor olieplatformen op zee die daardoor ook horizontaal kunnen boren (een intensief proces dat dan ook meer en betere smeermiddelen vergt).

Al deze producten en hun talrijke toepassingen zijn het resultaat van voortdurende innovatie in de productieprocessen, uitgebreide technische ondersteuning die Oleon biedt op vraag van de klant en de spitsvondigheid van onze productontwikkelaars.

Chemische experten en slimme verkopers komen zo op de proppen met lumineuze ideeën. Onze knappe technische koppen zetten deze ideeën om in de praktijk!


Het gezicht van Oleon

Mn

Moussa Naciri

Chief Executive Officer

Vind chemie in je job

#WEARECHEMISTRY