Topchim

Mors koffie op je krant en je krijgt een smurrie. Drinken uit een kartonnen bekertje lukt echter perfect. Het ene papier blijkt het andere niet. Topchim maakt het mogelijk en nog wel op duurzame wijze.

De hoofdactiviteit van Topchim is het uitwerken van milieuvriendelijke coatings voor papier en karton. Bij het uitdenken van dergelijke coatings staat centraal : het productieproces vereenvoudigen, de gebruiksvriendelijke eigenschappen van papier optimaliseren en de duurzaamheid garanderen.

Dat laatste blijft bij Topchim overigens geen dode letter, want dankzij hun unieke aanpak zijn hun coatings makkelijk afbreekbaar, wat recyclage aanzienlijk faciliteert.

Topchim zet in op de productie en ontwikkeling van:

  1. Additieven voor coatings om de uniformiteit en stabiliteit van papier te verbeteren
  2. Barrièrecoatings die papier of karton resistent maken tegen vet, vocht, dampen en andere schadelijke invloeden.
  3. Nanocoatings om de printkwaliteit van papier te verbeteren

Topchim is een erg R&D-gedreven bedrijf waarbij zowat 90% van de tijd wordt besteed aan onderzoek. En ook op commercieel vlak is Topchim innovatief ; zo benaderen ze niet de producenten van papier of karton, maar wel de eindgebruikers van die spelers. Een papierfabrikant staat immers niet altijd open voor nieuwe coatingtoepassingen, terwijl een fastfoodketen die zich graag een groen imago aanmeet en dus wrappings of papercups verkiest die 100% recycleerbaar zijn.

Topchim is een Belgisch bedrijf met vestiging in Brazilië. Hun afzetmarkt strekt zich uit over de hele wereld,met uitzondering van Afrika en het Midden Oosten.

Wat is de succesformule van Topchim?

Grote klanten over de hele wereld appreciëren het persoonlijk contact van het kleine Belgische Topchim enorm (7 ingenieurs in het labo en 7 administratieve medewerkers op kantoor).


Het gezicht van Topchim

Ej

Eric Jönsson

General Manager

Vind chemie in je job

#WEARECHEMISTRY