WAC 2018

Total

Total is een van de grootste internationale olie- en gasgroepen ter wereld, met 96.000 medewerkers in 130 landen.

Het brede publiek kent Total met zijn herkenbare logo en talrijke benzinestations in de eerste plaats als olieraffinaderij en producent van brandstoffen. Maar Total is eveneens een toonaangevende speler in petrochemie en specialiteitenchemie. Langsheen de Scheldelaan in de Antwerpse haven bevinden zich drie perfect geïntegreerde dochterbedrijven, in totaal goed voor meer dan 1700 arbeidsplaatsen.

Total Raffinaderij Antwerpen is een van de modernste en meest gediversifieerde raffinaderijen in Europa en de grootste raffinaderij van België. Ze levert internationaal diverse petroleumproducten (stookolie, benzine, LPG, gasolie, kerosine, …) en basisgrondstoffen voor de kunststofnijverheid.

Bij Fina Antwerp Olefins, het tweede grootste kraakcomplex in Europa, worden de aardoliefracties nafta en butaan door middel van thermisch kraken omgevormd tot lichte componenten zoals ethyleen, propyleen en aromaten. Dit zijn basisgrondstoffen voor de kunststofnijverheid. De producten worden verkocht of verder gebruikt bij de andere Total-bedrijven.

Zo verwerkt Total Petrochemicals Antwerpen de ethyleen van Fina Antwerp Olefins tot hogedichtheidspolyethyleen (HDPE). Dit product gaat in poeder- of korrelvorm naar kunststofverwerkende bedrijven, waar het wordt omgevormd tot alledaagse gebruiksvoorwerpen zoals speelgoed, brandstoftanks voor auto’s, water- en gasleidingen, plastic flacons en plastic zakjes, enz.

Bij de productie van kunststoffen legt Total sterk de nadruk op kwaliteit. De eigenschappen van het materiaal worden voortdurend geoptimaliseerd met het oog op specifieke toepassingen. Credo daarbij is meer realiseren met minder materiaal door bijvoorbeeld de rekbaarheid, kracht of dikte van plastics te verbeteren. Total draagt ook bij tot nieuwe oplossingen om plastics te recycleren.

Total is een internationaal bedrijf met hoofdzetels in Parijs en Brussel, en is door zijn geschiedenis sterk verankerd in België. Naast de raffinaderij en de petrochemische activiteiten in de haven, beschikt Total over een gerenommeerd onderzoekscentrum en een andere grote productiesite voor kunststoffen in Feluy, een fabriek voor bioplastics in Escanaffles, productiesites voor antivries- en smeermiddelen in Ertvelde en Schoten, een productiesite voor meststoffen in Moustier en uiteraard over een breed verkoopsnetwerk voor brandstoffen en gerelateerde producten, o.a. via de meer 500 servicestations verspreid over het ganse land.

Het gezicht van Total Antwerpen

Hl

Hilde Luystermans

Directeur Generaal Total Raffinage en Chemie Antwerpen

Vind chemie in je job

#WEARECHEMISTRY

Vind
je job
Technisch
talent
gezocht!