24 maart

online - beleef het event vanachter je laptop

We Are Chemistry 24 maart 2021 - online event

En toen zat de eerste editie van ons digitaal jobevent erop!

Dank je wel aan de meer dan 500 ingeschreven kandidaten die een kans waagden om 23 topbedrijven uit de sector te leren kennen. Ook een dikke dank je wel aan alle bedrijven voor het vertrouwen in ons! Stuk voor stuk gaven ze het best van zichzelf: 3M, Apeiron, Agfa, BASF, Bayer Agriculture, Borealis, Covestro, DuPont, EuroChem, Evonik, ExxonMobil, Huntsman, Imerys, Indaver, INEOS, Janssen Pharmaceutica, LANXESS, Nippon Shokubai, Oiltanking, Oleon, Total, Umicore en VOPAK.

Ook dank je wel aan onze partners: essenscia vlaanderen en provincie antwerpen.

Veel succes en vergeet zeker niet aan de slag te gaan met de contacten die je legde.

Hou onze site ook zeker in de gaten voor vacatures en ander nieuws over de sector. Keep safe!

Jill en Kathleen

#WACSTREAM

02 apr

500 aanwezigen tijdens de 9de editie van het We Are Chemistry Jobevent

De 9de editie én weliswaar het eerste online jobevent van We Are Chemistry is achter de rug!

Lees meer
17 dec

Tips van We Are Chemistry bedrijven

Enkele bedrijven beantwoorden volgende vragen:  'Welke ingesteldheid zoek jij bij een kandidaat?' 'Heb je een tip voor een werkzoekenden' of 'Waarom zou je kiezen voor een job in de chemie & farma sector?'. Ontdek het in deze filmpjes.

Lees meer
17 dec

Zeven bedrijven vertellen over COVID-19 en de sector staande houden.

Zeven We Are Chemistry bedrijven gaven in een ronde tafel inzicht over hoe zij COVID-19 ervaarden en welke lessen zij hieruit leerden. Lees het volledige artikel om mee te zijn waar Imerys, Evonik, Total, Agfa, Oleon, DuPont en Bayer rekening mee moesten houden.

Lees meer
30 mei

Unieke uitdaging bij Umicore voor Engineering Traineeship

Umicore, één van onze deelnemende bedrijven, is op zoek naar pas afgestudeerde bachelors of masters in een technische richting en zin hebben in een uitdaging!

Lees meer
08 feb

Janssen Pharmaceutica wint als eerste chemie- en farmabedrijf de Factory of the Future Award

Janssen Geel, de chemische productiesite van Johnson & Johnson, heeft gisteravond de Factory of the Future Award ontvangen. Twee op de drie van de synthetische werkzame bestanddelen van alle geneesmiddelen van Johnson & Johnson worden in Geel gemaakt. De productiesite speelt op die manier een strategische rol in de wereldwijde lancering van nieuwe medicijnen.

Lees meer
04 feb

​Covestro plant uitbreiding anilineproductie in de Antwerpse haven

In het kader van haar wereldwijd MDI-investeringsprogramma is Covestro van plan om ongeveer 300 miljoen euro te investeren in de bouw van een nieuwe productie-eenheid voor aniline in haar Antwerpse vestiging. De opstart van deze nieuwe eenheid wordt verwacht in 2022.

Lees meer
23 jan

​België blijft koploper in de chemie

Ondanks alle onheilspellende berichten van de voorbije jaren blijven internationale chemiebedrijven de weg naar België vinden. De sector is dan ook nog altijd een van de speerpunten van onze economie. Hoe houden we die koppositie vast?

Lees meer
03 jan

4 nieuwe bedrijven nemen deel aan We Are Chemistry 2019

We Are Chemistry 2019 zal plaatsvinden met 24 deelnemende bedrijven op 20 maart 2019 in Kinepolis Antwerpen. Onder deze 24 bedrijven zijn vier nieuwe namen: Borealis, ExxonMobil, Huntsman & Vopak.

Lees meer
03 okt

Drie onderzoekers delen Nobelprijs Scheikunde voor groene chemie

Amerikaanse wetenschapster Frances Arnold won de helft van de Nobelprijs Scheikunde en de andere helft is toegekend aan het Amerikaans-Britse duo George Smith en Gregory Winter.

Lees meer
03 okt

Nippon Shokubai investeert 350 miljoen euro in de vestiging in Zwijndrecht

De bouw van twee nieuwe productiesites werd zopas voltooid. Het levert 70 extra jobs op en verzekert ook de verankering van het Japanse chemiebedrijf in de Antwerpse haven op lange termijn.

Lees meer

We are Chemistry

THE EVENT