500 aanwezigen tijdens de 9de editie van het We Are Chemistry Jobevent

De 9de editie én weliswaar het eerste online jobevent van We Are Chemistry is achter de rug!

Veilig vanuit je kot je carrièrekansen in de chemie- en farmasector kunnen ontdekken? Een 500-tal studenten & werkzoekenden namen deel aan de 9de editie van het We Are Chemistry Jobevent, een initiatief van POM Antwerpen in samenwerking met sectorfederatie essenscia vlaanderen. 23 bedrijven uit de de chemie- en farmasector namen coronaproof deel via live chats en onze welgekende speedpresentaties.

Wij kijken alvast samen met jullie uit naar de 10de editie, of die nu online door zal gaan of fysiek, het wordt zeker een succes!

 We Are Chemistry geldt al jaren als hét jobevent voor chemie-, kunststoffen- en life science-bedrijven. De 9de editie pakte voor het eerst noodgedwongen uit met een digitale primeur. Bijna 500 nieuwsgierige studenten en werkzoekenden maakten digitaal kennis met 23 bedrijven, zowel op en top Belgische bedrijven en kmo’s als internationale ondernemingen die stevig in ons land verankerd zijn.

“Met bijna 500 inschrijvingen was deze eerste online editie alvast een succes. Ook al gingen we ditmaal digitaal, we garandeerden een hoge mate van interactiviteit met speedpresentaties door bedrijven, een netwerkingroulette voor een snelle matching, een joblounge met live chat en virtuele beursstanden om de deelnemende ondernemingen beter te leren kennen. Allemaal ingrediënten voor laagdrempelige, maar ook diepgaande contacten tussen bedrijven en hun toekomstige medewerkers.” — Jill Van Hoydonck, projectverantwoordelijke bij POM Antwerpen

Ook in economisch moeilijke tijden blijven chemie- en farmabedrijven dus op zoek naar talent uit alle studierichtingen. Dat gaat van techniektoppers tot digitale kraks, van ingenieurs tot labo-onderzoekers, van logistieke experten tot kunststofverwerkers. Dat blijkt ook uit de resultaten van de meest recente jobbarometer die de tewerkstellingstrends in de sector in kaart brengt. Met bijna 1.000 openstaande vacatures blijft technisch en wetenschappelijk STEM-talent erg gegeerd, zowel voor productiefuncties als in onderzoek en ontwikkeling.

Ondanks de coronacrisis blijven chemie- en farmabedrijven divers talent aanwerven voor uiteenlopende functies in labo, productie, verkoop of logistiek.

“Met meer dan 63.000 jobs groeit de tewerkstelling in de chemie- en farmasector in Vlaanderen al zes jaar op rij. In die periode zijn er bijna 4.000 jobs bijgekomen. Ondanks de coronacrisis blijven chemie- en farmabedrijven divers talent aanwerven voor uiteenlopende functies in labo, productie, verkoop of logistiek. Voor heel wat van die vacatures is bovendien geen specifieke werkervaring vereist wat goed nieuws was voor laatstejaarsstudenten en pas afgestudeerden. Meer dan ooit is de chemie en life sciences een sector die werkzekerheid en toekomstkansen biedt.” — Kris Bosch, adviseur Onderwijs & Arbeidsmarkt essenscia vlaanderen

Deelnemende bedrijven: 3M, Apeiron, Agfa-Gevaert, BASF, Bayer Agriculture, Borealis, Covestro, DuPont, EuroChem, Evonik, ExxonMobil, Huntsman, Imerys, Indaver, INEOS, Janssen Pharmaceutica, LANXESS, Nippon Shokubai, Oiltanking, Oleon, Total, Umicore en VOPAK.

Vind chemie in je job

#WEARECHEMISTRY