Deelnemer Soudal plant uitbreiding voor nieuwe productiesite

Soudal heeft de gronden gekocht van het failliete Sunnyland aan de Everdongenlaan in Turnhout. Het gaat om 4,3 hectare, waarvan 12.000 vierkante meter is bebouwd. De producent van mastieken, lijmen en PU-schuimen bouwt die uit als een nieuwe productiesite.

De aankoop werd vorige week afgerond en kadert volgens het bedrijf in de verdere groeiambities. De nieuwe locatie ligt op een boogscheut van Plant 1, ook aan de Everdongenlaan, tevens de internationale hoofdzetel van Soudal. Midden volgend jaar moet de nieuwe productiesite operationeel zijn.

Continue groei 

“De verdubbeling van de productiecapaciteit aan de Everdongenlaan was hoognodig wegens de jarenlange, continue groei van gemiddeld meer dan 10% per jaar”, zegt het bedrijf in een mededeling. Door een interne herverdeling van verschillende productielijnen over de andere Soudal-productievestigingen zal de nieuwe site zodra operationeel de productie van hybride MS-lijmen invullen, waarvan Fix ALL het bekendste merk is. Hiervoor is al een 10-tal nieuwe meng- en afvulmachines besteld.

De nieuwe productievestiging zorgt voor een 50-tal extra jobs. Momenteel werken 950 mensen voor Soudal Turnhout. Na de ingebruikname worden er dat meer dan 1.000.

Bron: Made in Kempen - Paul Huysmans - 26 februari 2018

We are Chemistry

THE EVENT