Met de fiets naar BASF, Evonik en Lanxess.

Werknemers van het Havenbedrijf, Katoen Natie, Evonik, BASF en Lanxess testen tot 3 april fietsbus uit. Daarna kan iedereen hem nemen.


Vanuit de bedrijven blijken er nu dagelijks zowat 150 passages te gebeuren met het veertje over het Kanaaldok onder de Lillobrug. Daarbij gaat het om werknemers die naar chemiebedrijven rijden op de Scheldelaan. Het nieuwe project mikt daarentegen vooral op de vele werknemers die elke dag naar het Deurganckdok pendelen. Het veer wordt binnenkort opgedoekt.

In elk geval zal er zeer intensief worden gereden tussen de vier haltes nabij de Tijsmanstunnel en in de Waaslandhaven. De dienstverlening start om 4.45u en loopt tot 23u. Tijdens de piekuren en shiftwissels (ochtend, namiddag en late avond) worden de haltes om het kwartier bediend. Daartussen is er één bus per uur. Om een snelle pendeldienst te garanderen, zal bij files aan de Liefkenshoektunnel een aparte tolpoort voorrang geven aan de fietsbus. Bovendien is via een lus bij Evonik ook een stukje aparte busbaan mogelijk. Als ook de Tijsmanstunnel vast zit, mag de fietsbus bovendien langs de Lillobrug rijden.


Vanaf dinsdag 3 april staat het project open voor iedereen.

Weytsfiestbus

Minister Ben Weyts mocht de fietsbus al eens uittesten.