Nippon Shokubai investeert 350 miljoen euro in de vestiging in Zwijndrecht

De bouw van twee nieuwe productiesites werd zopas voltooid. Het levert 70 extra jobs op en verzekert ook de verankering van het Japanse chemiebedrijf in de Antwerpse haven op lange termijn.

Japans chemiebedrijf rondt investering van 350 miljoen euro af in de vestiging in Zwijndrecht. De bouw van twee nieuwe productiesites werd zopas voltooid. Het levert 70 extra jobs op en verzekert ook de verankering van het Japanse chemiebedrijf in de Antwerpse haven op lange termijn.

Het Japanse Nippon Shokubai investeerde in de bouw van een nieuwe fabriek voor de productie van superabsorberende polymeren (SAP). Dat is het belangrijkste materiaal voor luiers. De fabriek heeft een capaciteit van 100.000 ton per jaar. Daarnaast werd ook een nieuwe productievestiging van acrylzuur (AA), de belangrijkste grondstof voor SAP, met dezelfde capaciteit opgebouwd.

Yujiro Goto, president van Nippon Shokubai: “De wereldwijde vraag naar SAP groeit gestaag. Ook in Europa zal die vraag stabiel groeien, vooral in Centraal- en Oost-Europa. Nu kunnen we AA en SAP hier consistent produceren en zo beter aan die groeiende vraag voldoen. Deze verticale integratie is één van onze grote voordelen.”

Bron: Made in Antwerpen